CULTSTREAM, avagy a víz új kultúrája – HUSRB/1602/32/0039 Tiszavirág Fesztivál 2019. június 14-16.

Sajtóközlemény

A víz új kultúrája (CULTSTREAM – HUSRB/1602/32/0039)

Zenta, Szerbia, június, 15., 2019. – A „CULTSTREAM or The New Culture of Water – CULTSTREAM, avagy a víz új kultúrája” című projekt keretében megvalósuló Zentai Tiszavirág Fesztivál idei évi sajtónyilvános rendezvénye 2019. június 15-én, szombaton, 17.30 órai kezdettel kerül megrendezésre Zentán a Borutcában található Kisszínpadon (Zenta, Stevan Sremac utca 9.).

A szegedi Porta Novum Nonprofit Kft. együttműködve a zentai Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központtal, valamint Magyarkanizsa Önkormányzatával a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében „A víz új kultúrája (CULTSTREAM – HUSRB/1602/32/0039)” címmel közös szakmai projekt megvalósításába kezdett.

A Zentai Tiszavirág Fesztivál „A víz új kultúrája (CULTSTREAM – HUSRB/1602/32/0039)” című közös szakmai projekt keretében valósul meg. A Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ Zenta község önkormányzata védnöksége alatt június 14. és 16. között szervezi meg az Tiszavirág Fesztivált.

A fesztivál azzal a céllal kerül megrendezésre, hogy felhívjuk a figyelmet a Tiszára és annak élővilágára, különös tekintettel a világon egyedülálló természeti jelenségre, a Tisza virágzására. A háromnapos fesztivál sok ezer ember örömére változatos zenei kínálatot, sokszínű kulturális programot, gasztroélményeket varázsol Zenta gesztenyefasorral díszített Tisza-partjára.

###

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

Kapcsolat:

CULTSTREAM or The New Culture of Water – CULTSTREAM, avagy a víz új kultúrája

Hugyik Richárd

Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ

+381648473040

sluzba@tlkk.org

24400, Zenta, Posta utca 18.

JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben (a) Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.