CULTSTREAM, avagy a víz új kultúrája – HUSRB/1602/32/0039 Énekelt Versek XXIV Zentai Fesztiválja 2019. május 10

A víz új kultúrája (CULTSTREAM – HUSRB/1602/32/0039)

Zenta, Szerbia, május, 10., 2019. – A „CULTSTREAM or The New Culture of Water – CULTSTREAM, avagy a víz új kultúrája” című projekt keretében megvalósuló a XXIV. Énekelt Versek Zentai Fesztiválja idei évi sajtónyilvános rendezvénye 2019. május 10-án, pénteken, 18.00 órai kezdettel kerül megrendezésre Zentán a Művelődési Ház színháztermében (Zenta, Fő tér 2.).

A szegedi Porta Novum Nonprofit Kft. együttműködve a zentai Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központtal, valamint Magyarkanizsa Önkormányzatával a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében „A víz új kultúrája (CULTSTREAM – HUSRB/1602/32/0039)” címmel közös szakmai projekt megvalósításába kezdett.

A XXIV. Énekelt Versek Zentai Fesztiválja „A víz új kultúrája (CULTSTREAM – HUSRB/1602/32/0039)” című közös szakmai projekt keretében valósul meg. A Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ Zenta község önkormányzata védnöksége alatt május 7. és 11. között 24. alkalommal szervezi meg az Énekelt Versek Zentai Fesztiválját, amelynek idei díszvendége Celler Kiss Tamás Sinkó-díjas költő.

A vajdasági magyar közösségnek is kiemelten fontosak a nemzeti jelentőségű évfordulók, ezért megtisztelő és jelentőségteljes számunkra, hogy rendezvényünket a Külhoni magyar gyerekek éve, a II. Rákóczi Ferenc-emlékév, valamint Bori Imre születésének 90. évfordulója, Ady Endre és Csáth Géza halálának 100. évfordulója jegyében tartjuk meg.

A jelentkezőknek három verset kell előadniuk a versenyprogramban, május 10-én, pénteken, ezek közül a kötelező Celler Kiss Tamás és táplálni című költeménye, illetve megzenésítésre ajánljuk még Oláh K. Tamás lost in translation és T. Kiss Tamás London című versét.

A zsűri tagjai: Celler Kiss Tamás Sinkó-díjas költő (Szenttamás) – a fesztivál díszvendége, Radványi Balázs énekes-zenész, a Kaláka együttes tagja, a zsűri elnöke (Budapest), Brenner János szerkesztő (Szabadka), Verebes Ernő zeneszerző, költő (Zenta–Budapest) és Szögi Csaba író, költő (Zenta).

Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

Kapcsolat:

CULTSTREAM or The New Culture of Water – CULTSTREAM, avagy a víz új kultúrája

Hugyik Richárd

Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ

+381648473040

sluzba@tlkk.org

24400, Zenta, Posta utca 18.

JOGI NYILATKOZAT

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben (a) Thurzó Lajos Művelődési–Oktatási Központ vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.